Huisregels

Saxenburg stelt als doel om iedereen van hockey te laten genieten in een plezierige en gezellige omgeving. Om dit te bereiken zijn er een aantal huisregels noodzakelijk.

Sportiviteit en respect
 • Elke wedstrijd start met "Shake hands”
 • De scheidsrechter beslist en krijgt gelijk
 • Niemand is bewust partijdig, niemand ziet alles. Scheidsrechters zijn vrijwilligers, zij zijn ook maar mensen en mogen dus fouten maken
 • Coaches en begeleiders staan onder het toezicht van de scheidsrechters
 • Coaches tellen bij verlies hun zegeningen… en niet de fouten van de scheidsrechter
 • Wij laten het coachen aan de coach over
 • Ouders moedigen (beperkt) hun kinderen aan en accepteren de beslissingen van de scheidsrechters
 • Ouders geven een goed voorbeeld aan de spelers/speelsters door zich nooit negatief uit te laten over spelers, tegenstanders en scheidsrechters
 • De tekst op het DWF (Digitaal Wedstrijd Formulier) houden wij kort en netjes
Opruimen
We zijn met elkaar verantwoordelijk dat alles er netjes en verzorgd uitziet.

Elk team
 • Neemt na de training of wedstrijd afval, glazen en flesjes etc. mee van het veld en de dug-out
 • Ruimt na het drinken van limonade of nuttigen van een lunch de tafel op
 • Spreek anderen op hun gedrag aan. Spreek kinderen/ouders aan die hun rommel laten slingeren. Geef het goede voorbeeld en deponeer rondslingerend afval in de vuilnisbak.
Rookvrij
Saxenburg is sinds seizoen 2017-2018 een rookvrije vereniging. Dat betekent dat op de momenten dat de jeugd aan het hockeyen is, er op het terrein van Saxenburg niet gerookt mag worden. Dit geldt zowel tijdens de trainingen van de jeugd als tijdens de wedstrijden. U wordt verzocht wanneer u toch wilt roken, dit buiten de hekken en uit het zicht van de sporters te doen.

Drank en drugs
Alcohol wordt alleen verstrekt aan volwassenen (18+). Op zaterdag wordt er pas na 14:00 uur alcohol geschonken. Het nuttigen van zelf meegenomen alcoholische drankjes is niet toegestaan. Het gebruik van hard- en softdrugs, overmatig alcoholgebruik, agressie, geweld, discriminatie en seksuele intimidatie op onze accommodatie wordt niet geaccepteerd en zijn aanleiding om van het complex te worden verwijderd.

Honden
Honden zijn welkom, mits aangelijnd. 

Materiaal
Het materiaal dat gebruikt wordt tijdens de trainingen en wedstrijden is eigendom van Saxenburg. Ga er zorgvuldig mee om en ruim het materiaal in de daarvoor bestemde kliko’s, lockers of container op. Vind je ballen of ander materiaal op of rond het terrein, breng deze dan terug naar container of kliko. 

Bitje en scheenbeschermers verplicht
De KNHB heeft het dragen van scheenbeschermers en een gebitsbeschermer voor iedereen verplicht. Bij Saxenburg respecteren we deze regel, zowel tijdens de wedstrijden als tijdens de trainingen. 

Tenue
Het clubtenue van Saxenburg bestaat uit een korenblauw shirt met oranje accenten en het Saxenburg-logo op de linkerborst. Daarbij een donkerblauwe sportbroek of –rok en korenblauwe sokken met oranje bies en het Saxenburg-logo op de voorzijde. De kleding is te koop bij Intersport Twinsport, Drossestraat 17 in Haarlem. Deze kleding is van het merk Indian Maharadja.


Bezoek de website van Intersport Twinsport in Haarlem City.

Er mag alleen in uit-shirts gespeeld worden als de kleuren van de tegenstander niet te onderscheiden zijn van die van ons. Onze scheidsrechters houden rekening met de kleuren van de tenues van het uitspelende team en onze Saxenburg-kleuren. 

Publiek
Het is fijn als er veel publiek is bij wedstrijden. Maar het is alleen voor coaches en spelbegeleiders toegestaan om langs het speelveld te staan. Ouders en andere toeschouwers blijven veilig achter de hekken.