Trainingen


Bij Hockeyclub Saxenburg draait alles om samenwerken. We helpen elkaar waar nodig en gaan samen op zoek naar beste manieren en de beste oplossingen. Dit geldt ook voor de trainingen. Alle jeugdteams worden begeleid en getraind door actieve clubleden uit de oudere jeugd en/of senioren. Deze trainers krijgen hierbij professionele begeleiding vanuit de club met als gevolg dat de trainers op een juiste manier voor de groep staan en de kinderen leren hockeyen volgens het 'Sax' principe. En laten we vooral onze keepers niet vergeten. Ook zij worden goed getraind door eigen keeperstrainers onder begeleiding van een professional. 

Al het begin is lastig en daarom worden beginnende trainers extra begeleid door onze zogenoemde coördinatoren. Zij zorgen ervoor dat alle trainers voldoende kennis hebben om de jongere teams training te geven. Het gaat hierbij om de technische kennis- en vaardigheden, de jeugd te leren hockeyen volgens het Sax beleid, en om de sociale kennis en vaardigheden, hoe kinderen zich gedragen in bepaalde leeftijdscategorieën en situaties. 

Al velen jaren zijn de trainers van de club een sterk team. Zodra een trainer verhinderd is om de training te geven is er altijd wel een ander die kan inspringen en de training kan overnemen. Het ‘Wij zijn Saxenburg’ gevoel is hierdoor erg groot. De trainers hebben plezier in het geven van hockeytraining en dit gevoel weten zij succesvol over te dragen op de kinderen. 

Naast plezier in het hockey draait het natuurlijk ook bij ons om een stukje prestatie. De club vindt het erg belangrijk dat hierin de juiste balans wordt gevonden waarbij beiden goed samengaan. In de selectieteams draait het meer om prestatie, maar weet Saxenburg dit al jaren goed te combineren met het plezier in de hockeysport. Bij de niet-selectieteams draait het vooral om plezier en met het plezier creëren we een sterk teamgevoel om een – voor het team – zo hoog mogelijke prestatie neer te zetten.

Jongste jeugd
 • Frockeys: in deze training staat vooral de motorische ontwikkeling, balgevoel, spelplezier en de eerste basisvaardigheden voor een hockeyhouding en stickhantering centraal
 • F-jeugd: 1x per week training
 • 1e jaars E(6)-jeugd: 1 à 2x per week training (1x eigen training, 1x lijntraining indien de veldcapaciteit dit toelaat)
 • 2e jaars E(8)-jeugd: 1 à 2x per week training (1x eigen training, 1x lijntraining indien de veldcapaciteit dit toelaat)
 • Keepers: spelers van de E-teams kunnen in de week dat zij aan de beurt zijn om te keepen meedoen aan de inlooptraining

Junioren ABC & D
 • Selectieteams trainen 2x per week 1,5 uur
 • Breedteteams trainen 2x per week 1 uur

Senioren
 • Selectieteams (D1 en H1): 2x per week 1,5 uur training
 • Breedteteams: 1x per week trainingsmogelijkheid
 • Veteranen: 1x per week trainingsmogelijkheid
 • Trimhockey: 1x per week trainingsmogelijkheid

Keepers Junioren en Senioren
Alle keepers krijgen 1x per week keeperstraining en nemen daarnaast minimaal 1x per week deel aan de trainingen van hun eigen team.Bekijk het actuele trainingsschema