Bestuur 22 September

Verplichte Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor vrijwilligers bij Saxenburg.

Nieuws afbeelding

Verplichte Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor vrijwilligers bij Saxenburg.


We streven naar een zo veilig mogelijk sportklimaat voor iedereen op Saxenburg. Een van de maatregelen om dat te bereiken is het aanvragen van een  Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor vrijwilligers. Vanaf dit seizoen wordt deze verklaring aangevraagd bij het ministerie van justitie voor vrijwilligers die direct met jeugdspelers te maken hebben. Het gaat hierbij om jeugdtrainers van 17 jaar en ouder, leden van de jeugd commissie, leden van de technische commissie die de over jeugdspelers gaan, de vertrouwens contact persoon van de vereniging en alle bestuursleden.

Er kunnen verschillende soorten VOG gevraagd worden.  
Saxenburg vraagt om een VOG die hoort bij het uitoefenen van een functie bij een sportvereniging, in het bijzonder het trainen, coachen en/of begeleiden van jeugdteams. Formeel heet dit dat er geen bezwaar is om ‘belast te zijn met de zorg voor minderjarigen’. Een VOG is drie jaar geldig. 

Er zijn geen kosten verbonden aan het aanvragen van een VOG voor vrijwilligers in de sport. De aanvraag voor een VOG wordt gestart door Saxenburg en verloopt elektronisch. De actieve vrijwilligers, die een VOG moet kunnen overleggen hebben een mail ontvangen of zullen die nog ontvangen van minjus.nl met een link naar de VOG aanvraag. Let op: deze link is 30 dagen geldig. Door de link aan te klikken kun je de VOG-aanvraag voltooien. 

De VOG ontvang je per post. We willen je vragen om een pdf of jpg van de VOG te sturen naar: [email protected]
Mocht je vragen hebben dan kun je deze ook richten aan dit e-mailadres.