Bestuur 25 Augustus

Nieuws! Vrijwilligersprogramma ‘Let’s Roll’ bij Saxenburg!

Nieuws afbeelding

Veel ouders en leden van Saxenburg willen wel meer betrokken zijn bij de club maar weten niet op welke manieren dit kan. 
Aan de andere kant heeft Saxenburg behoefte aan een grotere groep vrijwilligers, maar de club is niet altijd op de hoogte van de interesses en kennis (ook je netwerk, eigen hockey ervaring etc. kunnen ons helpen) die er binnen de club aanwezig is.

De oplossing hiervoor? 
‘Let’s Roll’, het samenbrengen van vraag en aanbod op het gebied van vrijwilligers binnen de club. 

Let’s Roll is een programma wat vanuit de hockeybond KNHB als handvat voor vrijwilligersbeleid is opgesteld.
Het doel is meer-ledig: de club krijgt de beschikking over meer enthousiaste vrijwilligers, er komt meer betrokkenheid bij de club en binnen de club leren meer mensen elkaar kennen. 
Onze slogan is niet voor niks ‘Wij zijn Saxenburg’!

Concrete invulling Let’s Roll:
 • elke ouder (of volwassen clublid) maakt een keuze uit 11 categoriëen vrijwilligerstaken. 
 • deze 11 categoriëen worden vervolgens 11 poules waaruit Saxenburg mensen kan vragen bij diverse taken te ondersteunen. 
 • de leden van de poules worden met elkaar gedeeld (bv. via Whatsapp groep), zodat je eventueel onderling met elkaar contact kunt opnemen in geval van ruiling ed. 
Een voorbeeld: iemand heeft zich opgegeven als technische hulp en kan worden gevraagd te helpen als er door bv. storm schade een klus is die zelf te repareren is. 

Het kan dus heel goed zijn dat je het hele jaar niet wordt opgeroepen, maar het kan ook zo zijn dat je voor een bepaalde klus vaker wordt ingeschakeld. 

De categoriëen zijn:
 1. teammanager
 2. vaste ouder-coach jeugdteam
 3. medewerker kantine/bar 
 4. technische hulp (denk aan klussen)
 5. hulp tijdens evenementen
 6. sponsoring (is jouw netwerk interessant voor ons?)
 7. secretarieel/administratief
 8. zaalhockeycommissie 
 9. training geven
 10. scheidsrechter (ibv kaart of bereid deze te halen)
 11. geen specifieke voorkeur, maar help graag!

Binnenkort krijgen de teams cq ouders die zich nog niet hebben ingeschreven hierover persoonlijk of via de teammanager de vraag dit alsnog te doen.

Voor vragen over Let’s Roll of wil je je graag direct aanmelden voor 1 van de categoriëen, kun je contact opnemen met Henriët Hoekstra via het emailadres [email protected] of met de teammanager.

Alvast bedankt voor een ieders enthousiasme en hulp!