Arbitrage 29 September

Scheids!

Nieuws afbeelding


Beste ouders,

Elke zaterdag doet Saxenburg er alles aan om ervoor te zorgen dat de wedstrijden van onze kinderen in goede banen geleid worden door onze clubscheidsrechters. We hebben intussen een grote groep jonge meiden en jongens die het leuk vinden om te fluiten en dat ook regelmatig doen. Helaas is dat nog steeds niet voldoende om alle wedstrijden van een scheidsrechter te voorzien.

Zeker voor de oudere jeugd (A/B) is dit moeilijk omdat onze scheidsrechters veelal ook in deze leeftijd categorie zitten en hun eigen leeftijdsgenoten niet kunnen fluiten. Onze Heren en Veteranen springen regelmatig in, maar dit is geen structurele oplossing aangezien zij ook al op zondag meerdere wedstrijden fluiten.

Wij zijn dan ook dingend op zoek naar ouders die bereid zijn om wedstrijden te fluiten om zo veilig te stellen dat alle wedstrijden kunnen doorgaan. Het leuke van fluiten bij je eigen zoon of dochter is bovendien dat je betrokken blijft bij het spel, de club en de hobby van je zoon/dochter. Als ieder team 2 fluitende ouders heeft zal het probleem grotendeels opgelost zijn.

Natuurlijk ga je niet onvoorbereid het veld op. Saxenburg biedt in samenwerking met de hockeybond een degelijke scheidsrechterscursus aan met een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte.

Wil je je steentje bijdragen en meedoen? Meld je aan bij: [email protected] (Doeko de Vries).

Wacht niet te lang. De cursus start al op 5 oktober (met een 2e avond op 12 oktober en examen op 19 oktober). Als je deze data niet kan, maar wel geïnteresseerd bent, vragen wij je ook om je aan te melden bij de arbitragecommissie.