Commissies 19 Juni

Voorlopige teamindeling Junioren-Jeugd 2022/2023 - 19 juni '22

Nieuws afbeelding

Graag maken we de teamindelingen voor seizoen 2022-2023 bekend.
 
De teamindeling draagt in belangrijke mate bij aan het bevorderen van het spelplezier en de hockeyontwikkeling van onze leden. Om een evenwichtige en juiste teamindeling te maken, zijn we niet over één nacht ijs gegaan. De jeugdcommissie heeft samen met de technische commissie de teamindeling gemaakt, zoveel mogelijk rekening houdend met de informatie van direct betrokkenen zoals de trainers/coaches en de vriendenverzoeken.

Voor de start van de zomervakantie maken we het trainingsschema bekend, we hopen dan ook de invulling van alle trainers/coaches rond te hebben.

Vanuit Saxenburg omarmen we de KNHB-visie op talentontwikkeling van hockeyers.
We hebben bij de teams F t/m D (O8 t/m O12) de routekaart teamindelingen gevolgd.

Komend seizoen wijzigt de KNHB de naamgeving van alle teams (peildatum leeftijd blijft 1 oktober). Overzicht van alle categorie├źn op de website van de KNHB.

Jongste Jeugd
F-drietallen krijgen de naam O8 (onder 8 jaar) en de E-zestallen gaan O9 heten.
De E-achttallen gaan O10 heten.
Deze teams krijgen een kleurenaanduiding in plaats van bijv. F1-F5.

Junioren
De D wordt O12.
De C jeugd gaat O14 heten, de B jeugd O16 en de A O18.

Selectie
Saxenburg heeft volgend seizoen de volgende selectieteams: MO18(A)1-2, MO16(B)1-2 en MO14(C)1-2.

Bij deze teamindelingen wordt geen rekening gehouden met vriendenverzoeken. Deelname aan de selectieteams is niet verplicht en er wordt extra contributie gerekend (€50 voor de 1e selectieteams en €25 voor de 2e selectieteams).
 
Extra info D / 012
In deze categorie is het voor eerstejaars D de eerste keer dat er op een heel veld, in elftallen wordt gehockeyd. Zij doen dat samen met tweedejaars in de O12(D).
In navolging van het beleid van de KNHB onderscheiden we komend seizoen 3 groepen in de MO12 (MO1 - MO2 en MO3 - MO4 en MO5) en 2 bij de JO12. Inderdaad, we hebben volgend seizoen 2 jongens D teams!
Deze groepen kenmerken zich door een verschil in hockeybeleving, in de mate van intrinsieke motivatie, inzet, leervermogen en hockeyvaardigheden.

Ten slotte
Het indelen van de teams is met veel zorg gedaan en wijzigingen hierop zijn in principe niet mogelijk. Het kan zijn dat er toch vragen zijn en daarom bieden we gelegenheid om hierover in gesprek te gaan op het vragenuurtje op: dinsdag 21 juni van 19:00-20:00 uur, waar vertegenwoordigers van de commissies toelichting kunnen geven. Graag ontvangen wij daarvoor uw aanmelding, u kunt mailen naar [email protected]
 
Klik op deze link naar de Teamindeling 2022-2023.
 
We rekenen nu alweer op een mooi sportief seizoen.

WIJ zijn Saxenburg!

Bijlage