Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 3 uitwedstrijd(en) afgelast

zaterdag 27 november 2021
Tijd T/U Team Tegen team
09:00 Uit M6E4 Zandvoortsche Hockey Club M6E2
09:30 Uit JF2 WFHC Hoorn JFrood
10:00 Uit M8E3 MHC Amstelveen M8E1MIX
Commissies 10 November

Even voorstellen - de zaalhockey commissie!

Nieuws afbeelding

Graag stellen wij 3 enthousiaste en, dat mogen we wel zeggen, trouwe vrijwilligers aan jullie voor. De komende tijd krijgt iedereen wat meer met de zaalhockey commissie te maken, hoog tijd om de gezichten achter deze commissie te leren kennen!

(Op de foto de zaalcommissie; Martijn, Joyce en Marjolein.)

Martijn, wat is jouw link met Saxenburg?
Mijn dochter is als 1e jaars E begonnen met hockeyen, mijn zoon 2 jaar later ook. Mijn dochter zit inmiddels voor het 2e jaar in MB1. Mijn zoon is dit jaar overgestapt naar basketbal. Vanaf het begin vond ook ik hockey en Saxenburg als club erg leuk; ben team ouder geweest (nu trouwens weer), heb gefloten en me vrij snel aangemeld voor de bar commissie, dat leek me een leuke manier om veel mensen op de club te leren kennen. En dat bleek ook zo te zijn! Ik zit nu voor het derde jaar in de zaalcommissie en ben ook een jaar of drie actief bij de trimmers (zonder hockey verleden trouwens!).

Wat doe je in het dagelijks leven? 
Samen met mijn schoonzus ben ik eigenaar van Delta Installatie b.v., een installatiebedrijf in Zwanenburg.

Heb je ook een hobby of passie in je vrije tijd?
Ik probeer ongeveer 3x per week te sporten; 1x per week dus trimhockey. Sinds kort ben ik begonnen met een wekelijkse zwemcursus, omdat ik beter wil leren borstcrawlen. Daarnaast probeer ik nog een keer te hardlopen, te fietsen of te roeien (indoor). Kitesurfen doe ik ook heel graag in Wijk aan Zee of bijvoorbeeld Bloemendaal en afgelopen zomer nog in Zweden. Maar eigenlijk ben ik het liefst supporter bij het sporten van mijn kinderen.

Waarom heb je je aangemeld als vrijwilliger van Saxenburg?
Omdat ik Saxenburg een erg leuke en gezellige club vind. Het is leuk om mensen te leren kennen die ook enthousiast met hockey (van hun kinderen) bezig zijn. Vrijwilligerswerk is ook belangrijk, omdat een sport club niet zonder vrijwilliger kan.
_______
En Joyce, wat is jouw link met Saxenburg?
Twee van onze kinderen hockeyen met veel plezier bij Saxenburg. Onze oudste in een B elftal en onze jongste bij de F-jes. Ik ben actief als spelbegeleider & coach en ik ben lid van de zaalhockeycommissie.

Wat doe je in het dagelijks leven? 
Ik werk als programmamanager bij de gemeente Haarlem. Ik begeleid daar vaak gemeente-brede projecten, zoals een paar jaar geleden het Moderniseren van Parkeren. En nu de komst van een nieuwe wet die veel invloed zal hebben op onder meer onze manier van werken, de Omgevingswet.

Heb je ook een hobby of passie in je vrije tijd?
Ik kijk zelf graag naar sport. Met nog een zoon die voetbalt bij Koninklijke HFC zit de zaterdag dus vol met sport kijken. Daarnaast vind ik het erg leuk om met fotografie bezig te zijn en lees ik graag.

Waarom heb je je aangemeld als vrijwilliger van Saxenburg?
Ik ben graag betrokken bij de sporten van de kinderen. Saxenburg is een ontzettend fijne club en de meiden spelen er met veel plezier. Als ik daar een bijdrage aan kan leveren, doe ik dat graag. Saxenburg kent daarnaast een hele enthousiaste groep vrijwilligers en het is dus ook gewoon leuk om hier deel van uit te maken.
______
En Marjolein, hoe ben jij ooit bij Saxenburg terecht gekomen? 
Ik heb 2 hockeyende dochters. Eerst allebei bij Saxenburg, nu alleen nog de jongste in de B-leeftijd. Vanaf het begin ben ik hier actief bij betrokken: als teamouder, fluiter, jeugdcommissielid en zaalhockeycommissielid.

Wat doe je in het dagelijks leven? 
Ik werk zelfstandig als coach en mediator en als freelance assessment adviseur. Ik ben dus vooral heel veel met mensen in gesprek over hun gedrag en drijfveren, met als doel om meer zelfinzicht te krijgen, zichzelf te ontwikkelen, conflicten op te lossen, beter met stress om te gaan of een goede loopbaanstap te maken.

Heb je ook een hobby of passie in je vrije tijd?
Ik train met veel plezier twee keer per week met mijn hardloopgroep de Kennemer Runners in de duinen. Ook doe ik graag mee aan ‘loopjes’, wat nu weer steeds vaker kan. Daarnaast ben ik door mijn dochter besmet en kijk graag tophockey, bijvoorbeeld bij Bloemendaal, Amsterdam of het Nederlands elftal. Sowieso houd ik erg van sport kijken.

Waarom heb je je aangemeld als vrijwilliger van Saxenburg?
Ik vind het leuk om dingen te regelen en organiseren en zo betrokken te zijn bij de grootste hobby van mijn dochters. Ook heb ik gemerkt dat dit een leuke manier is om zelf veel mensen op de club te leren kennen en je meer verbonden te voelen. Pas toen ik eenmaal bezig was, realiseerde ik mij dat de club volledig draait op vrijwilligers. Dus als je wilt dat er iets gebeurt, kun je het beste zelf de handen uit de mouwen steken. Zo is zaalhockey ook bij mij terecht gekomen: we wilden het als club graag gaan proberen (toen nog in een pilot) en er was iemand nodig die dat verder wilde oppakken.


LET OP, zet in de (familie) agenda:
En dan nog een tipje van de sluier over de activiteit die jullie aan het organiseren zijn in de kerstvakantie. Kunnen jullie hier al iets meer over vertellen?

Dit jaar is de interesse in zaalhockey overweldigend en daar zijn wij heel blij mee! De grootte van de teams zorgt er soms voor dat niet iedere speler iedere wedstrijd mee kan doen. Om te zorgen dat iedereen dit seizoen tóch zoveel mogelijk in de zaal kan spelen, organiseren wij op donderdagmiddag 30 december (in de kerstvakantie) een Sixes Toernooi in het Kennemer sportcenter. Dit toernooi is bedoeld voor alle ABCD breedteteams en de A-selectieteams. Deelnemers worden ingedeeld in gemixte teams (AB mix en CD mix) en spelen onderlinge wedstrijdjes.
Binnenkort volgt meer informatie en de mogelijkheid om aan te melden.

Groeten,
de zaalcommissie