Bestuur 29 November

Corona update, 29 november 2021

Nieuws afbeelding

Update n.a.v. persconferentie d.d. vrijdag 26 november -

Geen activiteiten meer na 17.00 uur op het Saxenburg clubterrein of in de zaal in het geval van zaalhockey. Dit betekent dat overdag-trainingen worden afgebroken om 17.00 uur en dat alle trainingen na 17.00 uur tot nader order worden afgelast. 
Laten we hopen dat we er op deze manier met z'n allen voor kunnen zorgen dat de corona besmettingen naar beneden gaan!!

Voor zaalhockey geldt een apart bericht, zie onze website voor de update over hoe zaalhockey eruit gaat zien vanaf deze week!

Verder gelden de coronamaatregelen zoals eerder afgekondigd sinds 6 november;

Er is geen publiek toegestaan bij wedstrijden en/of trainingen op ons clubterrein.
Functionele vrijwilligers zoals de coach en rij-ouders mogen wel langs de lijn staan, met 1,5 m afstand in acht genomen.

De overheid heeft besloten dat buitenterrassen en alle binnenlocaties op sportcomplexen alleen toegankelijk zijn na het vertonen van een geldig Corona Toegangs Bewijs (CTB). Deze maatregel geldt voor iedereen vanaf 18 jaar.

Het persoonlijke CTB moet gescand worden voordat een persoon van 18+ het clubhuis/binnen-locaties mag betreden of gebruik maakt van zitten op het terras. Daarbij moet officieel ook het ID-bewijs gecontroleerd worden.

Let op: er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, schoonmaakdienst, arbitrage, alle vrijwilligers.Dit geldt niet voor ouders die mee komen/rijden naar uitwedstrijden, zij moeten bij binnenlocaties wel een CTB tonen.

Omdat het allemaal redelijk kort dag is, hebben we een eerste opzet gemaakt die vooral geldt voor de weekenden. Mocht na een paar weekenden blijken dat sommige dingen logistiek niet werken dan passen we dit aan. De kreet Wij Saxenburg betekent wat ons betreft dat we dit met z’n allen zo goed mogelijk proberen uit te voeren. Neem je verantwoordelijkheid en werk zoveel mogelijk mee en help de vrijwilligers van o.a. de barcommissie, jeugdcie, bestuur etc. die dit beleid uit moeten voeren. Maak het niet onnodig ingewikkeld of lastig voor de clubleden/vrijwilligers die moeten toezien op het naleven van deze maatregelen.

Wat betekent dit nu concreet?

* Iedere bezoeker van 18+ die het clubhuis, de toiletten en/of de kleedkamers wil betreden moet een CTB laten zien en een geldig ID bewijs bij zich hebben.

* Het checken hierop gebeurt door een barmedewerker/vrijwilliger.

* Alle barmedewerkers en -vrijwilligers die voor deze taak worden aangewezen moeten de scanner voor de Corona Check Scanner downloaden via https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.rijksoverheid.ctr.verifier&hl=en&gl=US

of via:

https://apps.apple.com/nl/app/scanner-voor-coronacheck/id1549842661

* Zoals we het nu denken te plannen zullen we wat in- en uitgang betreft werken met de 2 toegangsdeuren aan het terras. De zijdeuren worden dus niet gebruikt.
Dit zal de nodige drukte geven bij de 2 toegangsdeuren, bedankt voor jullie geduld als je even moet wachten. Neem bv. een volle fles water mee van thuis (ook een verzoek voor ouders van de jongste jeugd om dit zo te regelen), dat scheelt al wat last-minute verkeer in het clubhuis voor aanvang van de wedstrijd!

Basisregels zoals deze al golden voor 6 november:

  • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
  • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie. Of neem een flacon handzeep mee zodat je niet naar binnen in het clubhuis hoeft om je handen te wassen.
  • Schud geen handen.
  • De bar is geopend ‘to-go’, dus buiten nuttigen.
  • Kleedkamers en douches mogen worden gebruikt onder de voorwaarden zoals gelden vanaf 6 november.

Bij uitwedstrijden

* We verwachten van al onze leden dat zij zich houden aan de regels en voorschriften die gelden op de desbetreffende club.

* Check van tevoren de website van de uit-club.


We zijn erg blij dat niet alle in eerste instantie afgekondigde maatregelen zijn gaan gelden (!), we kunnen in ieder geval zoveel mogelijk door hockeyen zoals we weer deden!

Namens alle commissies,

Het bestuur


NB: voor meer informatie vanuit KNHB: https://www.knhb.nl/nieuws/nieuwe-maatregelen-treffen-hockeysport