Arbitrage 24 December

Even voorstellen: de Arbitragecie en Wedstrijdsecretariaat!

Nieuws afbeelding

In de rubriek 'Even voorstellen' deze keer het team vrijwilligers van de Arbitragecie en het Wedstrijdsecretariaat Jeugd.

Sinds een paar maanden heeft dit team een min of meer nieuwe samenstelling, hoog tijd voor een nadere kennismaking.

Allereerst een paar vragen aan Sjarlet Ingelse, de dame in het midden op de foto. Zij houdt zich voornamelijk bezig met het Wedstrijdsecretariaat Jeugd op zaterdag.


Wat is jouw link met Saxenburg?
Mijn zoon speelt hockey bij Saxenburg JC1.

Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven werk ik bij Airbus Defence and Space Netherlands B.V. Mooi bedrijf waar o.a. zonnepanelen gemaakt worden voor satellieten en structuren voor de Ariane 6 raket. Hier ondersteun ik deels de CEO en CFO en houd ik me deels bezig met communicatie en social media. 

Heb je ook een hobby of passie in je vrije tijd?
In normale tijden ben ik veel op pad; swingen en meezingen tijdens concerten, bezoeken van musea, afspreken met vrienden in de kroeg. 
Momenteel is het allemaal wat gematigder, met vrienden thuis afspreken of buiten gecombineerd met een wandeling. Met een vriendin wandel ik nu het Pieterpad in etappes; heerlijk uitwaaien en ondertussen ontdekken hoe mooi Nederland is.
Waarom heb je ja gezegd cq je aangemeld voor deze commissie?
Ik vind het leuk om betrokken te zijn bij de hockeyclub of dat nu bij het team van mijn kind is of breder bij de club.

Dan Olaf Verheij, hij staat geheel rechts op de foto.

Wat is jouw link met Saxenburg?
Mijn dochter speelt al jaren met veel plezier bij Saxenburg, inmiddels in de MC3. Sinds een paar jaar ben ik zelf ook scheidsrechter. 

Wat doe je in het dagelijks leven? Kun je daar iets meer over vertellen?
Ik ben als zzp'er beleidsadviseur en ondersteuner voor schoolbesturen, samenwerkingsverbanden passend onderwijs en medezeggenschapsorganen. Doorgaans probeer ik een verbinding te maken tussen beleid, praktijk en vaak ook een cijfermatige component. 

Heb je ook een hobby of passie in je vrije tijd?
Ik hou van tuinieren, waar ik ook af en toe over schrijf voor tuinenbalkon.nl

Waarom heb je ja gezegd voor vrijwilligerswerk in deze commissie van Sax?
Afgelopen zomer liep ik rond met het idee om wat meer voor de club te willen doen dan af en toe een wedstrijd fluiten. Kennelijk was dat aan mijn voorhoofd te zien, want ongeveer gelijktijdig vroegen Ellen en Frank mij om aan te sluiten bij de arbitragecommissie. 

De dame links op de foto is Ellen vd Zalm, ook voor haar een paar persoonlijke vragen.


Wat is jouw link met Saxenburg?
Ik heb een aantal links met Saxenburg. Mijn dochter Jet hockeyt vanaf de frockeys bij Saxenburg en speelt nu met veel plezier in de MC3, ik ben zelf trimlid bij en zit sinds een aantal jaar bij de arbitragecommissie.  

Wat doe je in het dagelijks leven? Kun je daar iets meer over vertellen?
Saxenburg is prima te bereiken met de fiets vanaf Vijfhuizen, waar ik woon met Arnout en onze twee dochters, Mirthe (15 jaar) en Jet (13 jaar). 
Ik werk ik bij de rechtbank Noord-Holland (in Haarlem) als juridisch medewerker bij de afdeling Belastingen. Dat houdt in dat ik de rechters bijsta bij het voorbereiden van zaken, tijdens de zitting aantekeningen maak en uitspraken schrijf. De inhoud van de zaken is onder meer parkeerbelasting, WOZ, inkomstenbelasting en douanerecht.

Heb je ook een hobby of passie in je vrije tijd?
Ik sport graag. Vanaf een jaar of 11 heb ik bij verschillende clubs gehockeyd en ik kan mijn hockeystick nog altijd niet aan de wilgen hangen. Dus ja dat is wel echt mijn passie. Ook vind ik het geen straf om af en toe een wedstrijd te fluiten. Daarnaast fiets ik graag een rondje op de racefiets of gravelbike (racefiets met wat dikkere banden) en vind ik snowboarden ook erg leuk. 

Waarom heb je je aangemeld voor de arbitrage commissie van Sax?
omdat ik mijn steentje wilde bijdragen en meer mensen wilde leren kennen bij de club. In het verleden was ik ook al actief binnen de arbitragecommissie van hockeyclub Roomburg in Leiden, dus het leek me logisch om me voor de arbitragecommissie aan te melden. Binnen deze commissie houd ik me bezig met de indeling van de scheidsrechters voor de competitiewedstrijden en de begeleiding van beginnende scheidsrechters. 

Algemeen:
Wat willen jullie graag bewerkstelligen met de commissie?
Als commissie willen we graag de kwaliteit van de arbitrage bevorderen, om daarmee steeds beter hockey mogelijk te maken. In de eerste plaats betekent dat het organiseren van de opleiding tot scheidsrechter en het begeleiden van nieuwe scheidsrechters. Onze ambitie is om die begeleiding in de toekomst ook af en toe laten terugkomen voor scheidsrechters die al wat ervaring hebben. Daarnaast onderhouden we het contact met RefCom4All, het communicatiemiddel voor scheidsrechters op de velden en met de hockeybond, voor zover het over arbitrage gaat.

In welke gevallen kunnen leden bij jullie terecht?

Leden kunnen terecht bij de commissie met alle vragen en idee├źn rond arbitrage. En uiteraard om zich aan te melden voor de scheidsrechtersopleiding.


Op de foto v.l.n.r.: Ellen vd Zalm, Sjarlet Ingelse, Frank Blom en Olaf Verheij.


Het emailadres van de arbitragecie is [email protected]
Het emailadres van de wedstrijd cie Jeugd is [email protected]