Bestuur 30 September

11 oktober 2020 - Coming Out Day

Nieuws afbeelding

Bij Saxenburg is iedereen welkom! Daarom vragen wij, net als de KNHB, aandacht voor inclusiviteit en acceptatie in de hockeysport.

Samen ondersteunen wij de initiatieven in het kader van de jaarlijkse Nationale Coming Out Dag die zondag 11 oktober plaatsvindt. Een dag waarop de LHBT-gemeenschap wordt gestimuleerd om openlijk over seksuele geaardheid te praten.

2 jaar geleden hebben de aanvoerders van alle Hoofdklasse verenigingen een regenboog aanvoerdersband gedragen tijdens hun wedstrijden. Dit was zo’n succes dat de KNHB de oproep doet aan alle verenigingen om met de regenboog banden te spelen. 

Saxenburg heeft voor de oudere jeugdteams en de heren en damesteams regenboog banden besteld. Omdat 11 oktober op een zondag valt, en de start van de herfstvakantie is, worden komend weekend al regenboog banden verstrekt. Het verzoek is om daarmee direct te gaan hockeyen.
Daarnaast heeft het bestuur een regenboogvlag besteld voor op het clubterrein.

En vergeet niet een leuke foto of een filmpje te maken en deze naar [email protected] te sturen!

Zo steunen we gezamenlijk alle hockeyers, scheidsrechters, supporters, vrijwilligers en anderen binnen de sport die worstelen met hun identiteit. Bovendien maken we zo duidelijk dat diversiteit altijd bespreekbaar is, ook binnen onze club HMHC Saxenburg!