Arbitrage 27 Augustus

Spelregel examen CS najaar 2020, meld je nu aan voor de opleiding

Nieuws afbeelding

* De KNHB CS spelregelexamens van 7 en 19 oktober zijm gecancelled. *
* Nieuwe examendata (onder voorbehoud) ma 26 oktober, wo 4, ma 9 en wo 25 november. *Scheidsrechters zijn van onschatbare waarde voor Saxenburg. Zonder scheidsrechters kunnen er geen wedstrijden plaatsvinden. Zij zorgen ervoor dat de wedstrijden op een sportieve manier en volgens de juiste spelregels gespeeld worden.

Beleid, opleiding, begeleiding


CS = Club Scheidsrechter


Saxenburg volgt de richtlijnen van de KNHB: alle spelers vanaf de A-jeugd moeten een CS kaarthebbenen moeten ook fluiten. Alle leden die nog geen kaart hebben (vanaf B-jeugd) worden opgeroepen om die kaart nu te behalen.

Ouders van (jeugd)leden, en geïnteresseerde spelers in de C leeftijd zijn ook van harte uitgenodigd om hun kaart te halen.
Interesse? Meld je dan aan bij de Arbitrage commissie ([email protected]), vermeld je voor- en achternaam, emailadres, mobiele nummer en geboortedatum.


Het behalen van de kaart bestaat uit 2 delen: het spelregelexamen en het praktijk gedeelte.


Spelregelexamen / de CS-toets

De opleiding bestaat grotendeels uit zelfstudie, waar mogelijk ondersteunt met een cursus/workshop/proefexamen avond, en wordt afgesloten met een examen. Het examen wordt dit najaar (onder voorbehoud) gehouden op ma 26 oktober, wo 4, ma 9 en wo 25 november.


Voorbereiden op de CS-toets


Zelfstudie


Startpunt is het doornemen van de spelregels.


Downloads
:


Opleiding clubscheidsrechters 2019-2020


Spelregels Veld (tot p.35)

Spelregels Zaal (tot p.64)


Aanvullend voor elftallen nog:


D
e KNHB heeft ook een pagina boordevol informatie samengesteld voor scheidsrechters. Zie de site van de KNHB.

De cursisten kunnen zich vervolgens voorbereiden op de spelregeltoets via de CS-module in de Digitale Leeromgeving (DLO) van de KNHB. Na aanmelding ontvangen de cursisten binnen 48 uur de informatie over het inlogproces en hoe ze zich het best kunnen voorbereiden op de ClubScheidsrechter-toets.


Update 10 september:
We vangen signalen op dat de mail vanuit KNHB met de link naar het leerprogramma niet bij iedereen is aangekomen. Daarom sturen we jullie even een korte uitleg hoe jullie in het leerprogramma kunnen komen.

Voordat je aan deze stappen begint moet je wel eerst een account aanmaken met je bondsnummer.

1. je gaat naar knhb.nl
2. helemaal rechtsboven zie je het woord 'inloggen' staan. Daar klik je op.
3. je logt in met je gebruikersnaam en wachtwoord
4. weer rechtsboven kan je klikken op het ‘poppetje’
5. klik op 'mijn opleidingen'

We hopen dat het op deze manier voor jullie allemaal lukt.En het loont de moeite een aantal proefexamens te doen in de voorbereiding.


Cursus/workshop/proefexamen avond

We zijn voornemens voorafgaand aan het examen nog een bijeenkomst te organiseren. We laten het even af hangen van het aantal deelnemers en de Corona ontwikkelingen hoe/wat/wanneer we dat gaan invullen, nadere informatie volgt.Praktijk

Als je het spelregelexamen succesvol hebt afgesloten kun je het veld op, tijdens het fluiten van je eerste wedstrijd(en) word je actief begeleid door ervaren scheidsrechters. En daarna wordt je kaart geactiveerd en kun je zelfstandig wedstrijden fluiten.