Bestuur 1 April

Update 1 april: Coronavirus en de hockeysport

Nieuws afbeelding

De Nederlandse regering heeft op 31 maart de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus aangescherpt.
Het bestuur van Saxenburg volgt via de KNHB deze ontwikkelingen 
op de voet. 

Algemeen
De KNHB volgt sinds het begin van de coronacrisis de richtlijnen van het RIVM en de adviezen van het ministerie van VWS/NOC*NSF. Op basis van de op 31 maart gecommuniceerde richtlijnen van de overheid en het RIVM heeft de KNHB daarom helaas moeten besluiten de wedstrijden in alle competities voor dit seizoen 2019-2020 wederom uit te stellen.

Competities
De periode waarin de competities alsnog op het veld beslecht kunnen worden in dit hockeyseizoen is – in beschikbare wedstrijddagen gemeten – niet groot meer. De KNHB onderzoekt nu wat de mogelijkheden zijn om de competities wellicht op alternatieve manieren in mei/juni/juli af te ronden, dan wel andere alternatieve (competitie)formats voor een kortere periode op te zetten. Ons doel is om, wanneer de omstandigheden dat in de loop van mei zouden toelaten, het mogelijk te maken een aantal weken op de verenigingen te hockeyen. Op die manier willen we hockeyers en verenigingen alsnog een mooie periode vol hockey laten beleven. Daar zetten we nu onze energie, kennis en creativiteit op in. Zodra we de mogelijkheden concreet in kaart hebben, volgt een update aan alle verenigingen.

Op dit moment gaat het er echter vooral om er gezamenlijk voor te zorgen dat we de verspreiding van het coronavirus voorkomen en dat de mensen die zorg nodig hebben die zorg ook kunnen ontvangen. We rekenen daarom op het begrip van alle hockeyers en verenigingen en hopen dat iedereen richting de zomer alsnog met veel plezier op de verenigingen terecht kan.

Maatregelen verlengd tot en met 28 april
Voor de volledigheid wijzen we je er op dat alle eerder genomen maatregelen (bijvoorbeeld niet trainen en clubhuizen gesloten) van kracht blijven en verlengd zijn tot en met 28 april.


NB: ook geen toegang tot de velden, hiervoor worden boetes opgelegd aan de club!

Vragen en antwoorden
De KNHB heeft een praktische pagina op hun site staan met daarin een aantal vragen en antwoorden. Klik hier om deze pagina te bezoeken: 
https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/coronavirus-van-invloed-op-hockeycompetitie

Hoe kun je thuis blijven bewegen?
Samen met Marc Jansen, de kracht- en coördinatietrainer KNHB jeugdselecties heeft de KNHB een trainingsprogramma gemaakt waarmee je thuis fit kunt blijven. Het trainingsprogramma bestaat uit drie trainingen in de week. Elke training is opgebouwd uit vier onderdelen: interval, coördinatie, kracht en blessurepreventie. Je vindt het trainingsprogramma en de video’s op hockey.nl.
https://hockey.nl/nieuws/de-sport/zo-blijf-je-thuis-fit-training-1-sprint-bal-en-burpee/

De KNHB komt zo snel mogelijk met voorbeelden en alternatieven voor trainers en hockeyers. (update 1 april 2020, 15.00 uur)